Risoteràpia

La risoteràpia o teràpia del riure consisteix en crear o reviure situacions còmiques que ajudin a alliberar les tensions físiques o emocionals. Es tracta d'aconseguir el riure de manera més o menys natural.
Per aconseguir-ho, es fan servir tècniques d'expressió corporal, balls, jocs... 
També coneguda com a humorteràpia, no és una tècnica nova, ja que va ser inventada fa milers d'anys.
En algunes cultures no només es veu el riure quelcom físic sinó també com una pràctica espiritual, i quan es tracta del riure profund (el riure que prové del diafragma) se l'anomena curiosament, riure del Buda.
A l'Índia comparteixen el grau d'espiritualitat d'aquesta acció, i la consideren també com a mètode de meditació, pel simple fet que ajuda a exterioritzar els sentiments de les persones. En aquest país, a Osho, es promou la meditació de la "rosa mística" que consisteix en nou dies de tres hores de riure diàries. És tan gran la creença en els poders curatius del riure, que es diu que riure és molt millor que quatre hores de ioga.
El riure produeix un enorme benestar a les persones: enforteix el cor, dilata els vasos sanguinis, millora la respiració, segrega betaendorfines, alleuja la digestió i enforteix els llaços efectius. Quan riem activem gairebé 400 músculs del nostre cos. Alguns d'aquests músculs abdominals només es mouen amb el riure.
El nostre nivell circulatori i arterial augmenta rebaixant automàticament l'estrès i l'ansietat en l'organisme. La risoteràpia estimula el sistema circulatori. Augmenta la nostra capacitat respiratòria, augmentant-la el doble i portant més oxigen de l'habitual a les nostres cèl•lules. A la vegada, estimula el sistema immunològic.
Segons alguns experts, el cos no pot diferenciar entre un riure fals i un de vertader, i que ambdós riures ofereixen els mateixos beneficis fisiològics i psicològics.  Per això, en els tallers al principi el riure és una simulació, un riure forçat, però a mesura que passa el temps el riure es converteix en real i contagiós.
Beneficis neurofisiològics
La rialla estimula la secreció de serotonina que calma el dolor i regula la son, el dolor...
d’endorfines que estimulen i potencien la nostra memòria i l'equilibri. Igualment, la secreció de dopamina que facilita l'agilitat mental i l'estat general d'eufòria i l'alegria. 
En general, totes aquestes hormones ens ajuden a funcionar  millor, i augmenten el benestar general del cos.

En aquests moments de confinament, d’avorriment, de tristesa o d’enyorança general la risoteràpia ens ajudarà a recuperar l'alegria de viure, a adquirir una actitud més positiva davant dels reptes de la vida, a reduir l'estrès, l'ansietat i l’estat d’ànim decaigut. Ens pot ser útil per potenciar l'entusiasme, la il•lusió i la motivació, per millorar les relacions amb els altres, i ens ajudarà a trobar l'equilibri físic, mental, emocional i espiritual necessària per a la vida diària.


Ens ajudarà a lliberar blocs emocionals i malalties; a expressar de forma assertiva i més harmònica les emocions.

La proposta:

Vos proposam que cerqueu acudits, que siguin realment divertits i els pengeu en forma de comentaris!
Razones científicas para reír - La risa adelgaza



Després de fer-ho, clicau un dels següents links:
https://www.youtube.com/watch?v=vy38NLQeZJM&list=RDvy38NLQeZJM&start_radio=1&t=70

Comentaris

  1. A part d'escriure acudits, també podeu dir noms de pel·lícules que vos hagin fet riure. No gràcia. Riure sense aturar!

    ResponElimina
  2. Padre no hay mas que uno

    ResponElimina
  3. Padre no hay mas que uno

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog